Over de Kop Podcast: aflevering 2

2 juli 2023 Geen categorie

Waarom vinden we muziek mooi en het geluid van een ventilator niet? Wat is de favoriete muziek van niercellen? Hoe kan muziek bijdragen aan mentale gezondheid? En wat motiveert mensen om te gaan bewegen op muziek? Deze vragen worden besproken in de nieuwe aflevering van Over de Kop ‘Van heavy metal voor celgroei tot dansen op ventilatormuziek’ 

In deze aflevering spreken wij Dr. Rebecca Schaefer en Dr. Eelke Spaak over het thema Muziek. 

Rebecca is onderzoeker en docent aan de Universiteit Leiden en leidt daar de Music, Brain, Health & Technology’-groep. Rebecca kan ons alles vertellen over de toepassing van muziek in de gezondheidszorg.

Eelke is onderzoeker en docent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is expert op het gebied van waarneming en de neurale grondslagen daarvan. 

Luister hier: https://open.spotify.com/episode/5RVb9D9JMv5tU2tsydAaK3?si=4cd6fcf66aef4d1f

Over de Kop wordt gemaakt door Brein in Beeld in samenwerking met de Jonge Akademie.


< Terug