‘Over de Kop’ met prof. dr. Wilco Peul

21 december 2021 Actueel, BiB Public, In de media

Op 26 december verschijnt de tweede aflevering van ‘Over de Kop’, een podcastserie door neurowetenschappers voor iedereen, met iedere week een begrijpelijke aflevering over die onbegrijpelijke grijze massa in je hersenpan. In deze tweede aflevering gaat Pieter Hulst in gesprek met prof. dr. Wilco Peul, hoogleraar en onderzoeker in de neurochirurgie bij het LUMC, HMC en HAGA Den Haag. Wilco Peul geeft ons een uniek kijkje in de wereld van de neurochirurgie en vertelt over de impact die een neurochirurgische ingreep – soms jaren later – nog op een patiënt kan hebben. Het lijkt vanzelfsprekend om mensen met hersenletsel te helpen, maar staan we wel stil bij de gevolgen van zo’n ingreep voor de patiënt? En in hoeverre kunnen deze gevolgen worden voorspeld?

Om deze vragen te kunnen beantwoorden, duiken we dieper in de vraag waar de neurochirurgie zich al vanaf oudsher mee bezighoudt: kunnen we onze identiteit terugvinden in het brein? Is identiteit te herleiden naar een specifiek hersengebied? Of is identiteit complexer dan dat en kunnen we ons karakter niet alleen maar op ons brein terugvertalen? Dit en nog meer hoort u allemaal in de tweede aflevering van ‘Over de Kop’. 

Vanaf zondag 26 december te vinden op Spotify: https://open.spotify.com/show/03X8BkBasUOqzP44UzkOgS?si=Kuao4id4RAGpQMVfBtE3NA

Meer informatie over de podcast vind je hier: Over de Kop Podcast  


< Terug