Het Nationale Breindebat over grote breinvragen

11 november 2013 Actueel, BiB Public

Op vrijdag 15 november gaan neurowetenschapper Jeroen Geurts, neurofilosoof Leon de Bruin, psychiater Iris Sommer en filosoof en psychiater Gerrit Glas met elkaar in debat over de grote breinvragen. Het Nationaal Debat ‘Vrije Geesten’ van ForumC en Brein in Beeld vindt plaats in Amsterdam. De avond staat onder leiding van Pia Dijkstra.

Dijkstra daagt de wetenschappers uit om met elkaar en het publiek in debat te gaan over grote breinvragen als: Hebben we een vrije wil? Zijn wij meer dan ons brein? Wat moeten we met bijna-doodervaringen?

Cors Visser, directeur van ForumC, kijkt uit naar dit debat: “Grote denkers in debat over vrije geesten. Dit debat gaat voorbij aan alle neurononsens.” Jeroen Geurts, directeur van stichting Brein in Beeld: “Hersenen zijn hip, maar ook de ‘neuromythen’ nemen toe. Hoe moeten we het brein begrijpen? Zijn we echt vrij van geest? Wat is bewustzijn? Wat is hersendood? Het is tijd voor een genuanceerd debat.”

Het debat vindt plaats in debatcentrum De Rode Hoed in Amsterdam en wordt omlijst met muziek door jazzpianist Jurriaan Berger.

Datum: 15 november 2013
Tijd: 20.00h – 22.15h (inloop vanaf 19.00h)
Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam
Voertaal: Nederlands
Kosten: € 15 (studenten € 10)


< Terug