Het geheim van het brein in Brandpunt

24 februari 2013 Actueel, In de media

Bijna alles wat we dagelijks doen, weten of voelen wordt aangestuurd door 1,5 kilogram aan grijze hersencellen. Maar hoe dat precies werkt is nog altijd een van de grote wetenschappelijke mysteries. President Obama wil daarom miljarden dollars investeren om ons brein in kaart te brengen, zo zei hij tijdens zijn state of the Union. Wetenschappers zijn opgewonden. Maar ook grote bedrijven als Google en Microsoft staan te trappelen: want hier valt niet alleen genezing, maar ook geld te verdienen. Wat zijn de grote vragen die beantwoord gaan worden?

In de uitzending van Brandpunt op 24 februari Jeroen Geurts en Victor Lamme over de grote uitdagingen van het hersenonderzoek. Jeroen betoogt dat hersenonderzoeker weldra verloren zal zijn als zij de filosofie niet opzoekt. Helemaal in het straatje van Brein in Beeld!


< Terug