Art of Neuroscience 2013

14 januari 2013 Actueel, BiB Public

Op woensdag 13 maart 2013 wordt voor de derde keer het Art of Neuroscience event georganiseerd. Het evenement vindt plaats vanaf 15:00 uur in het nieuwe EYE filmmuseum in Amsterdam.


Het thema van de middag is “Kunst begrijpen door kennis over het brein”. Diverse sprekers zullen over dit onderwerp hun licht laten schijnen, waaronder prof. dr. Semir Zeki (University College Londen, grondlegger van het Instituut voor Neuroesthetiek), prof. dr. Patricia Pisters (Universiteit van Amsterdam) en prof. dr. Dick Swaab (Nederlands Herseninstituut).

Tijdens het event worden ook de winnaars bekend gemaakt van de Art of Neuroscience competitie 2013. De Art of Neuroscience competitie is een wedstrijd waarin neurowetenschappers worden uitgedaagd om hun werk zo mooi en artistiek mogelijk weer te geven. De competitie wordt georganiseerd ter gelegenheid van de Brain Awareness Week. Het resultaat is een fantastische collectie beeldmateriaal van de huidige grenzen van neurowetenschappelijk onderzoek. De neurowetenschapper die het mooiste inkijkje geeft in zijn of haar werk, wint de Art of Neuroscience prijs 2013. Vorig jaar werden er meer dan honderd afbeeldingen en filmpjes ingestuurd, en was er voor het evenement veel nationale en internationale publiciteit.

Dit jaar kan ook jij bij Art of Neuroscience aanwezig zijn. De toegang is gratis, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen is registratie verplicht. Art of Neuroscience wordt mede mogelijk gemaakt door het EYE film instituut, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Springer, LaVision BioTec, het Nederlands Herseninstituut en stichting Brein in Beeld.

Datum: 13 maart 2013
Tijd: 15:00 – 18:00 uur
Locatie: EYE filminstituut
Voertaal: Engels
Entree: gratis, registratie verplicht
Registratie: http://aon.herseninstituut.knaw.nl

Neurowetenschappers – Win een Google Nexus tablet!

Tot woensdag 20 februari 2013 is het ook mogelijk om jouw werk in te sturen. De Art of Neuroscience competitie is bedoeld voor Nederlandse onderzoekers die neurowetenschappelijk onderzoek doen. We zijn op zoek naar de mooiste afbeeldingen en video’s die je werk of een neurowetenschappelijk concept weergeven. Twee Google Nexus tablets worden uitgereikt aan de beste inzendingen. Eén in de categorie beste afbeelding, en één in de categorie beste video. Deelnemers wordt gevraagd om te registreren met het emailadres van hun instituut. Raadpleeg voor meer informatie de tab “Get Started” op onze website: http://aon.herseninstituut.knaw.nl.

Met jouw deelname draag je bij aan de Brain Awareness Week, genereer je publiciteit voor Nederlandse neurowetenschappen en geeft je een kans om je werk wereldwijd te delen!


< Terug