Tweede editie Brein op Beeld filmreeks van start

23 maart 2017 Actueel, BiB Public

Voor de tweede maal zal de filmreeks Brein op Beeld plaatsvinden in NEMO Science Museum in Amsterdam. Drie (inter)nationale bioscoopfilms over onderwerpen die onze hersenen aangaan, zullen worden voorzien van commentaar door experts. Een initiatief van stichting Brein in Beeld in samenwerking met de afdeling Anatomie en Neurowetenschappen van VUmc en NEMO Kennislink.

De drie filmavonden onder de naam Brein op beeld zijn bedoeld voor iedereen. Via een toegankelijk en aantrekkelijk programma op donderdagavond kunnen bezoekers hun kennis vergroten over de werking van onze hersenen en begrijpen wat er mis gaat bij bepaalde aandoeningen. De experts zullen de films voorzien van verhelderend wetenschappelijk commentaar.

De eerste film, Memento, draait op 20 april en wordt toegelicht door Ysbrand van der Werf. Ysbrand is co-groepshoofd van de onderzoeksgroep Neuropsychiatrie op het VUmc. Hier doet hij voornamelijk onderzoek naar processen in het brein die gerelateerd zijn aan het geheugen of emotie in patienten met een neurologische of psychiatische aandoening. Daarnaast doet hij ook veel onderzoek naar slaap, en heeft hij daar onlangs een boek over gepubliceerd: Iedereen slaapt.

 

De tweede film, Requiem for a Dream, draait op 18 mei en wordt van commentaar voorzien door Loes Terra-Hanck. Loes is verslavingsarts KNMG bij Jellinek en praktijkopleider voor verslavingsartsen binnen Arkin. Ze studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en volgde de opleiding tot verslavingsarts aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast het werk als verslavingsarts en verslavingsarts opleider geeft ze diverse scholingen aan studenten en collega’s zowel binnen als buiten de verslavingszorg en is ze stage opleider voor de huisartsenopleiding van de VU.

 

De derde film, Das Experiment, is op 15 juni, en wordt begeleid door Paul van Lange. Paul is hoogleraar Sociale Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In zijn succesvolle carrière als onderzoeker en wetenschapsvertaler is professor Van Lange op zoek naar het vertrouwen, het empathische vermogen en het coöperatieve karakter van de mens. De laatste jaren heeft hij zijn interesses uitgebreid met onderzoek naar corruptie, agressie, de psychologie rondom politiek en voetbal.              

 

Praktische informatie:

Locatie NEMO Science Museum
Adres Oosterdok 2, Amsterdam
Data 20 april 2017, 18 mei 2017 & 15 juni 2017
Tijd 19:00u – 22:30
Prijs Passe-partout (3x) €16,50, studenten & BiB-leden: €12,–
  Per film €6,50, studenten & BiB-leden: €5,–

 

Tickets op: www.ticketkantoor.nl/shop/bib2017

 


< Terug