Erno Prosman pakt het wereldrecord!

9 juli 2012 In de media

Vrijdag 6 juli begon Erno Prosman aan de ultieme geheugen uitdaging om blind simultaan te dammen tegen 30! tegenstanders. Hiermee viel hij de regerende kampioen Ton Sijbrands aan die het record in 2009 naar 28 borden had gebracht.


Alle aanwezigen in ‘Het huis van de stad’ in Gouda werden getrakteerd op de live beelden van Erno Prosman met enkel een lijst met de namen van zijn tegenstanders voor zich en radiocontact met een arbiter die de zetten voor hem uitvoerde.

https://youtu.be/_h-tpCEUGJQ

Na 29 uur dammen wist Erno de recordpoging te doen slagen door met 42 punten exact aan de voorgeschreven eis van een winstpercentage van 70 procent te voldoen. Zelfs voor een ‘niet dammer’ was het toch bloedstollend spannend! Erno, wij van Stichting Brein in Beeld willen je hartelijk feliciteren met deze ongekende prestatie.

https://youtu.be/vE3mofjzZLk

Tijdens de recordpoging verzorgde Brein in Beeld een enerverende middag met presentaties, een ‘vraag maar raak’ sessie en een hersenmarkt.


< Terug