Art of Neuroscience prijs

13 maart 2012 Actueel

Martijn Steenwijk, promovendus in het MS centrum van het VUmc in Amsterdam heeft dit jaar de Art of Neuroscience prijs gewonnen.

Deze prijs wordt uitgereikt door de Koninklijke Nederlandse Akademie voor de Wetenschap voor tot de verbeelding sprekend grafisch materiaal gerelateerd aan de neurowetenschap. In onderstaande video laat Martijn een serie beelden in elkaar overvloeien die zijn verkregen met verschillende soorten hersenscans. Deze animatie wordt begeleid door muziek. De klanken van de verschillende muziekinstrumenten die hierbij zijn te horen, werden gestuurd door hersengolven vanuit het menselijk brein. De combinatie van al dit materiaal en de subtiele stappen die Martijn met dit werk heeft gezet in het grensgebied tussen kunst en wetenschap maken het een intrigerend geheel.


< Terug